Trainingen

Bij Skye Search Dogs is het mogelijk om met je eigen hond training te volgen op het gebied van speuren en zoeken. 
We organiseren wekelijkse trainingen en losse workshops, kijk voor de actuele agenda op onze facebookpagina. 

Vlaktezoeken

Vlaktezoeken kennen we van de televisiebeelden na aardbevingen, orkanen en andere (natuur) rampen. Bij het vlaktezoeken zoekt de hond in het bos, het duin, in heuvelachtige gebieden of tussen het puin naar vermiste personen die zitten, liggen of hangen. Om dit goed te kunnen doen loopt de hond hierbij los. De hond kan verschillende manieren van verwijzen leren; blaffen bij de vermiste, bringselen of leegverwijzen.

Vlaktezoeken doet een groot beroep op de natuurlijke driften van de hond, vraagt focus en doorzettingsvermogen en levert een zeer tevreden hond na een succeservaring.Mantrailen

Bij het mantrailen leert de hond om een geurspoor te volgen van een specifiek persoon of specifieke personen. Een goed getrainde hond is in staat om zelfs na enkele dagen in een stedelijke omgeving één enkel persoon terug te vinden, of na te gaan waar deze geweest is. 
Voordat er getraild wordt, heeft de hond een intensieve 'scent discrimination' training achter de rug, die maakt dat hij in staat is om individuele personen te onderscheiden.


Bij het mantrailen werkt de hond aan een lange lijn en blijft de hond aangelijnd, dit maakt dat goed getrainde mantrailers ook hun werk in een stad of woonwijk kunnen doen. Tarieven

Created with Sketch.

Groepslessen leskaart 10x (13 lesdagen geldig) 
€160,-

Groepslessen leskaart 5 x (7 lesdagen geldig) 
€92,50

Privéles 
€40,-

Privéleskaart 10x (15 lesdagen geldig) 
€375,-